HTML

Eszencia

Zéró futótapasztalattal, 29 éves fejjel úgy döntöttem, hogy 1 éven belül félmaratont, azaz 21 kilómétert fogok futni. Az edzésnaplómon keresztül te is betekintést kaphatsz futásról-futásra, az általam átélt élményekről, tapasztalatokról, önnön magamra és a világra vonatkozó szerzett tudásomról.

Fotóalbum

Kommentek

Napló - naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Szerzői jog

Creative Commons Licenc

RSS

2008.02.26. 01:38 K.attila

11. futás: 2008. február 23.

41 perc futás, gyaloglás nélkül
Összesen:  41 perc futás

Időpont: 19.40 órától – esti futás
Terep: Szigetmonostori kis Duna ági gát, Pócsmegyer faluig – ugyanez vissza – Szigetmonostori kis Duna ági gát a szentendrei rév irányába (gát).
Megjegyzés: Minden nagyon prímán ment. Az előző edzésekhez képest ellazultabban, szinte alig érzékelhető fájdalommal futottam. A légzés 8-9 perc körül teljesen rendeződött, egyenletessé vált. Jó élmény volt számomra az, hogy gördülékenyen, egyfajta automatizmus vezérelte a mozgásomat. Gondolataim mindenfelé elkalandoztak, nem kellett görcsösen koncentrálnom a teljesítés motívumára. Egyre később sötétedig és a levegő is sokat melegedett. Az égbolt alján tompa piros fénycsík jelezte az éjszaka érkezését. A kesztyű lekerült a kezemről, a sapkát hagytam, de nagyon meleg volt, a két pulóver sok volt. Egy kissé unom a zenét, kitalálok valami izgalmasat, amire vidáman ugrándozhatok egy jó darabig. Kísérőzenekar: Oasis, Cseh Tamás.
Fizikum: A bemelegítés megfelelőnek bizonyult, nem rakoncátlankodott semmilyen testrészem sem, a jobb lábamban a térdfájdalom szinte teljesen megszűnt. Kb. a 15 perc környékén jelezte ugyan, hogy képes még szenvedést okozni, de hamar meghátrált és eliszkolt a csontjaimból. Egyértelműen javult az állóképességem. Az edzés után minden különösebb fájdalom nélkül kigyalogoltam Horányba egy kicsit mulatozni, ami elég sokáig tartott. Nagy volt a futás utáni folyadékszükségletem, amit jó vörös borral pótoltam. Hamar beljebb voltam, főleg amikor némi pálinka is megtámadta a szervezetemet. Az immunrendszerem is erősödött sokat, megfázásnak, influenzának, egyéb panasznak, melyek az év ezen időszakában rendszeresen meglátogatják szervezetemet, nyoma sincs.


A természet győzelme:  Szigetmonostori Fotóklub® 

Szólj hozzá!

Címkék: blog sport edzés szabadidő futás oasis edzésnapló kikapcsolódás térd run légzés gát cipőfűző nyújtás állóképesség félmaraton szigetmonostor térdfájdalom túledzettség pócsmegyer lovári bemelítés hohes c


A bejegyzés trackback címe:

https://futoedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr48354638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása