HTML

Eszencia

Zéró futótapasztalattal, 29 éves fejjel úgy döntöttem, hogy 1 éven belül félmaratont, azaz 21 kilómétert fogok futni. Az edzésnaplómon keresztül te is betekintést kaphatsz futásról-futásra, az általam átélt élményekről, tapasztalatokról, önnön magamra és a világra vonatkozó szerzett tudásomról.

Fotóalbum

Kommentek

Napló - naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

Szerzői jog

Creative Commons Licenc

RSS

2008.09.03. 18:19 K.attila

Hat hónappal később...

Közel hat hónap, azaz félév telt el utolsó bejelentkezésem óta. Köszönöm az aggodalmakat, a kommenteken keresztül történő biztatást. Bizonyára többen is azt gondoltátok, hogy ismét felbukkant egy lelkes, nagyravágyó emberke, aki néhány hét után teljesen kidőlt és feladta. A valóság az, hogy nem ez történt. Egyszerűen felhagytam egy jó időre a blogírással, de a futással nem.
Egy óra múlva indulok az úgynevezett "6 komp körre", ami a Szentendrei-szigeten Szigetmonostor, Horány, Surány és Pócsmegyer településeken található 6 db komp közötti útszakaszt jelenti, pontosabb egy kört, amely érinti ezen pontokat. A gödi kishajó (Horány) a kiinduló pont, onnan indulok a surányi gáton a surányi kishajóhoz, majd az erdőn át a Duna keskenyebbik ágához futok át a pócsmegyeri kishajóhoz, a gáton keresztül a szigetmonostori határ csárdai komphoz érek, majd tovább folytatom az utat a falu melletti gáton elfutva, Szentendre belvárosával szemközt, a szigeten található Pásztor-rév irányába, ott átfutok az úgynevezett Szentendrei úton, egészen a Duna másik oldalára, a Dunakeszi kompig, és a horányi gáton visszaérek a gödi kishajóig. Ez megközelítőleg 18 km hosszú távot jelent.
Rendszerint háromszor futok egy héten, átlag 13-16 km-es távokat, de előfordult már a heti négy futás is.
5 percen belül futom a kilómétereket, hétről hétre gyorsulok, bár nem erőltetem. A lényeg, hogy rendszeresen lefussam a napi penzumot.
Szeretném a jövőben tovább folytatni a blogomat, a hátam mögött álló, több mint fél éves futótapasztalatomat felhasználva. Bár úgy gondolom, hogy van még mit fejlődni, de talán magam is hozzájárulhatok a futást kipróbóáló, majd remélhetőleg megszerető emberek kitartásához, akaraterejének növeléséhez.
Egy biztos: A futás is, mint az élet számtalan dolga, akarat és kitartás kérdése. Arra pedig nem érdemes hivatkozni, hogy nincs ideje az embernek, mert akkor nagy bajban van az illető, hiszen nem a maga ura.

Szólj hozzá!

Címkék: duna futás edzésnapló komp szigetmonostor


A bejegyzés trackback címe:

https://futoedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr74646876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása